15 Ocak 2013 Salı

1461 Trabzon 0-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe,zor da olsa Türkiye Kupası 2.maçında galibiyet ile ayrılarak grupta önemli bir avantaj elde etti.Ancak oynanan futbol gene düşündürücü.

Açıkcası çok uzun tutmayacağım bu yazıyı.Çünkü hep aynı şeyler.Zaten as kadrodan da önemli oyuncuların eksik olduğu takımda özellikle hücum anlamında gene problemler vardı.Ne yazık ki bu kadro yapısı ve oyun planında ayağa hakim olmayan oyuncular olmadığı için Fenerbahçe topu yana,geriye ya  da boş yere çeviriyo.Çünkü pas temposu çok düşük ve ağır.Bu yüzden rakibin dengesinin bozulması çok zor.Zaten 1461 Trabzon olabildiğince mücadele ederek aradaki güç farkını kapamaya ve çalıştı.

Özellikle 1461 Trabzon neredeyse golü buluyordu ve gene korner dönüşü hızlı ataktan pozisyon yedi.Stoch topu kaptırılmaması gereken bir bölgede kaptırmış olabilir.Ancak devamında sadece Salih'in kovalaması,bu takımın teknik ve taktik anlamda ciddi sorunlar olduğunu gösterir.Zaten kornerlerden sonra hızlı atak yemek Fenerbahçe'nin hep problemi.

Bunun dışında ise Semih,Gökhan,Stoch hücum anlamınd farkı yarattılar.Özellikle Semih oyuna girdikten sonra pivot santrafor özelliklerini çok iyi kullandı ve güzel de bir gol attı.Onun dışında ise Mert'in kritik kurtarışı ve Kuyt'un bitirciliği kazanmada etkili faktörler oldu.

Fenerbahçe'ye baktığımızda goller hep bireysel çabalar,duran top yani ekstra işlerden geldi.Lig,Avrupa ve Türkiye Kupası maçları her zaman böyle gitmeyecekti ve özellikle zorlu maçlarda bazı futbolcuların bireysel yaptığı işlerin de fayda etmediğini gördük.Çünkü tempo çok düşük ve bu tarz oyuncularla da topu hızlı çevirip gol atmak çok zor.Tabi Aykut Kocaman hızlı bir tempo istiyodu.Fakat bu isteği yaptıklarıyla çok ters düşüyor.Özellikle Stoch,Semih ve Salih fark yaratan isimler oldu.Özellikle Salih farklı bir oyuncu ve yetenekte olduğunu gene ispatladı.

Not:Bu arada bazı yazıları geç yazıyorum.Ancak bilgisayardan kaynaklı bir durum ve bunu düzelteceğim ya da duruma göre yazılara ara vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder